Quick Access Menu

Skip to content
Show menu

Jak przyrządzić potrawę z Flauberta

Description

Reportaż z warsztatów, podczas których polski historyk sztuki, Bogusław Deptuła opowiada o związkach kuchni z literaturą. Prowadzący spotkanie gotuje zupę cebulową, czyta fragment "Pani Bovary" francuskiego powieściopisarza, Gustawa Flauberta i zastanawia się nad przyczyną upadku Emmy Bovary. W filmie jest też mowa o kuchni w polskiej literaturze. Warsztat odbył się z 7 listopada 2010 r. w ramach cyklu spotkań z artystami i naukowcami "Zrób to sam - majster klasy".

Film details

Basic information

  • identification title
    Jak przyrządzić potrawę z Flauberta
  • type of recording
    audio-video
  • running time
    05'18"
  • tytuł oryginalny
    Jak przyrządzić potrawę z Flauberta

Language

  • original language
    pl
  • subtitles
    brak
  • voice over
    brak

Legal information

Participants and performers

Contact an archivist

Pole wymagane
Pole wymagane
Pole wymagane
Pole wymagane
+

License information

License not available.

Produced by Nowy Teatr 

Contact the producers to obtain a license for this content.